Vi bygger nytt igen !

2007-09-20


Att äga och driva en idrottsplats är en uppift som kräver en hel del av arbete och ansvar och det är ett ständigt pusslande för att få det hela att gå ihop. Det är givetvis ekonomin som sätter ramarna, men också det frivilliga arbetet är av största betydelse.
   Dalavallens Idrottsplats med byggnader och 60.000 m2 mark ägs helt av Annebergs IF sedan början av 1960-talet. Planerna och en del av byggnaderna är alltså vid det här laget mer än 40 år gamla och trots att man försökt att sköta underhållet efter bästa förmåga är det mycket som behöver rustas upp. Ett radikalt grepp togs när vi uppförde en helt ny byggnad som stod färdig förra året. Den är speciellt avsedd för ungdomarna och innehåller fyra omklädningsrum plus förråd och diverse andra utrymmen.
   Ännu en satsning har gjorts genom att vi installerat ett nytt värmesystem som utnyttjar solenergi och som förhoppningsvis ska hjälpa till att få ned de enorma elräkningarna.
   Läktarbyggnaden, caféet och det staket som omger idrottsplatsen blev illa åtgångna under stormen Per och vi har därför beslutat att uppföra en ny byggnad i anslutning till läktaren.
   Först bygger vi upp staketet, eller snarare planket, längs långsidan mot grusplanen. Därefter gjuts en bottenplatta på ca 60 m2. Denna  gränsar till läktaren och på denna platta uppföres en byggnad som ska ha utrymmen för entré, kiosk och cafékök. Dessutom blir det,som vi hade tidigare, en uteservering under tak, där man kan sitta och beskåda matcherna.
   De nuvarande utrymmena för kiosk och servering har varit ganska bristfälliga och vi hoppas att det nu ska bli bättre för gästerna och för den trogna personal som har dragit ett tungt lass.
   Arbetet med detta nya projekt har så smått börjat. När seriespelet är avslutat kommer också grusplanen att skrapas och förbättras i samband med att vi gräver grunden för den nya byggnaden.
   Så det är alltså mycket arbete som ska hinnas med under den kommande hösten och vintern. Vi hoppas givetvis att alla som har möjlighet ställer upp och gör en instas. Det kommer att anordnas arbetsdagar där alla kan bidraga.
   Vi räknar med att vi i god tid innan vårsäsongen startar ska ha allt klart så att vi kan börja seriespelet på en fräsch och fin Dalavall. Ett seriespel som, efter vad som kan ses nu, för Anneberg innebär en comeback i division fem.
    Eftersom den sista hemmamatchen, som tyvärr blir på bortaplan, spelas nu på söndag, 22 september, vill vi passa på att tacka dem som på olika sätt har hjälpt till med arrangemangen kring matcherna:- till Jussi Magnusson, som samvetsgrant ser till att matchtavlan med information om kommande matcher blir uppdaterad
- till Asta och Leif Eriksson, som skött entrén och lottförsäljningen
- till Lilian Martinsson och hennes medhjälpare, som haft hand om kiosk och servering
- samt till många andra som gjort en insats    
    Tack för i år och välkomna tillbaka våren 2008 !