AIF - Glommen 1 september 2007

2007-09-01


Storseger för Anneberg !

Peter Bengtsson, till vänster utanför bild, slår in 1-0 via högra stolpen.

AIF - Glommen 7-0(2-0).
Glommen kom till Dalavallen med stort behov av att ta tre poäng för att om möjligt ha en chans att nå upp till den hägrande sjätteplatsen i tabellen. Nu lyckades man inte med detta utan fick vända hem med en stor förlust.
   Glommen har ett mycket ungt lag där endast tre av spelarna är över 21 år och där medelålderna är endast 17 år. Laget spelar en trevlig fotboll men de unga killarna väger lite för lätt när man möter ett mera rutinerat lag.
   Det började annars skapligt för gästerna som höll emot bra första halvtimmen även om Anneberg hade det mesta av spelet. Den absolut bästa målchansen hade också Glommen  efter 17 minuters spel då man hade en boll som rullade på mållinjen innan AIF-försvaret kunde rensa undan.
   Men sedan kom AIF alltmer och pressade på så att försvaret mest fick försöka att slå ifrån sig och man hade heller inte mycket framåt. Efter åtta minuter var man beredd att notera mål för AIF när bollen gick som en flipperkula i straffområdet men försvaret fick till slut rensat undan.
   Anneberg tog ledningen i den 36:e minuten sedan Peter Bengtsson gjort en solorush på högerkanten. Han tog sig fram nästan ända ner till kortlinjen och ur mycket liten vinkel slog han bollen förbi målvakten och in via vänstra stolpen.
  Sju minuter senare fick  Niklas Karlsson ett läge på högerkanten vid strafflinjen och trots ganska dålig vinkel drog han på ett skott som tog på ett försvarsben och smet in i högra burgaveln. Trots allt en bra utdelning då Anneberg inte hade haft så många rejäla målchanser och att kunna gå ut till andra halvlek med två mål upp kändes nog ganska betryggande.
   Andra halvlek startade Anneberg på högsta växeln och pressade tillbaka Glommen. I den nionde minuten hade Niklas Karlsson en nick som målvakten fick en hand på och kunde tippa till hörna. Fem minuter senare kom 3-0 sedan Niklas Karlsson tagit sig fram på vänsterkanten och  passat snett inåt bakåt. Bollen gick aningen för långt för att Peter Bengtsson skulle nå den men i stället dök Fred Johansson upp mitt i boxen och kallt kunde han slå in trean förbi en chanslös målvakt.
Nu radade Anneberg upp chanser och i den 25:e minuten kom Niklas Karlsson loss och kunde göra sitt andra mål för dagen fram till ledning med 4-0 för AIF. Bara fyra minuter senare kom också 5-0. Det var Fred Johansson som också han gjorde sitt andra mål i matchen när han från ca. 15 meter fick på ett riktig rökare som gick in tätt intill högra stolpen.
  Anneberg fortsatte att trycka på mot ett Glommen som nu hade det tungt och det var bud på flera mål. Fred Johansson hade i 37:e minuten ett nästan helt fritt läge men fick bollen utanför. Men 6-0 kom i nästa minut sedan Robin Gustavsson fått ett helt öppet läge i mitten och han gjorde inget misstag utan rullade lungt och fint in sexan.
     I matchens sista minut fick Oskar Frimodig möjlighet att göra sitt första mål i AIF-tröjan och den chansen tog han vara på när han vek in från högerkanten, rullade bollen förbi målvakten och fastställde Annebergs seger till hela 7-0.
   Domaren, Benny Berntsson, var enligt vår mening kanske lite väl auktoritär, när han i andra halvlek visade ut Glommens lagledare efter att denne haft vissa synpunkter på domarinsatsen. Men för övrigt gjorde nog matchledaren det mesta rätt och det var heller inte många protester mot domsluten.... och målvakten är överspelad och backen hinner inte ingripa.Niklas Karlsson, till höger utanför bild, slår in 2-0 i bortre gaveln och Niklas Olsén är närmsta vittne.Fred Johansson mitt i bild gör AIF:s tredje mål.Oskar Frimodig, längst till vänster, gör sitt första mål i AIF-tröjan  när han fastställer slutresultatet till 7-0 och ........ fortsätter in i nätmaskorna ...!