Lindome och Lerkil vann!

2010-03-13


Kulan är som bekant i luften och fastän det ligger bra med snö i vår omgivning så var det vårkänslor denna soliga lördag. Förutom att Allsvenskan startade idag (Kalmar-Blåvitt 0-3!) så var det också träningsmatch för diverse lag i vår omgivning. Skrivande hobbyreporter var iväg på följande:

Lindome - Fjärås 3-1 (1-1)
Bra spel från båda lag där Fjärås står upp på ett mycket bra vis (men kroknar ordentligt på slutet) då man inte får glömma att Lindome spelade i 1:an så sent som förra året.
Stundtals spelade Lindome fin och kvick fotboll. Medens avsluten och sättet att komma till avslut var ganska omständligt och ineffektivt. Två av de tre målen som hemmalaget gör är via straffspark, vilket ju också skall var mål.
I Lindome har man tappat hela 8-10 spelare från förra säsongen. Men ledningen i LGIF har inte legat på latsidan utan har gjort klart med 7 nyförvärv, samtidigt som man flyttat upp 3 egna spelare. Lite för stor omsätting för att vara helt hälsosamt, men tränare Conny Winge ser positivt på årets säsong. "Spelet i träningsmatcherna har inte varit lika bra och framgångsrikt som vid motsvarande tidpunkt 2009. Men stämningen i truppen är mycket bra och alla vill verkligen ta till sig information och utvecklingstips", säger Conny Winge.
Tre spelare utmärkte sig i dagens match och det var Fjärås Klas Gustavsson, som spelade ett gediget mittbacksspel. I Lindome glänste vänsterbacken Fernando Fuentes (ny från Kållered) och släpande innermittfältaren Jeton Gorqaj som kom till Lindome från Norrby inför säsong 2009. Både Jeton och Fuentes har ett rappt steg och ett säkert passningsspel som skar igenom Fjärås lagdelar på ett effektivt sätt.

Efter denna match var det i bilen för färd mot Kungsbacka där en halvlek kvarstod av mötet mellan Tölö och Lerkil.Tölö - Lerkil 0-2 (0-0)
En andrahalvlek som Lerkil dominerade spelmässigt, medens Tölö sporadiskt kontrade bra. Men med en något bättre skärpa hade Lerkil vunnit med större siffror.

Även i Tölö har man tappat många spelare. Hela 7 spelare är borta från förra årets upplaga. Men även här har det tillkommit en del nya killar utifrån liksom en ny tränare i form av GAIS/Lindome-Dieter.

Om man ger sig på en alldeles på tok för tidig analys av temponivån mellan Fjärås och Lerkil som ju spelar i samma serie, så går priset i dag klart till Fjärås, som imponerade stundtals. Men det är ju klart att motståndet hjälper till att sätta nivån på matchen man spelar. Och där får man väl ha förståelse för att Lindome var det lag som bjöd upp mest för att öka tempot.
//tm