Anneberg utestängda från konstgräset.

2010-02-19

Denna mycket stränga och långvariga vinter ställer till det för fotbollsklubbarna i kommunen. Att få en grusplan spelbar är i rådande väderlek knappast möjligt utan mycket stora kostnader för snöröjnimg och saltning.


Också på kommunens fem konstgräsplanerna är det stundom svårt att hålla rent från snö men hittills har det fungerat någorlunda. Några planer är avstängda nu i helgen men man räknar med att man i början av nästa vecka ska kunna använda planerna som vanligt.


 Annebergs IF äger och driver idrottsplatsen Dalavallen som omfattar två fullstora gräsplaner samt två sjumannaplaner på gräs. Dessutom finns en grusplan på 105x65 meter med belysning.

Dalavallens grusplan är för närvarande inte spelbar trots att man gjort stora ansträngningar för att få undan snön. Många timmar har lagts på snöröjning och saltning och hittills har det använts närmare tio ton salt. Saltet har ju inte så god verkan när temperaturen kryper ner under fyra, fem minusgrader.

Ingen träning på konstgräs för Anneberg.

När grusplanen nu inte går att använda hade vi självfallet hoppats på att kunna få träningstider på någon av kommunens planer som har konstgräs. Men icke ! Under januari fick Anneberg några träningstimmar på konstgräset men sedan har det blivit nobben. De andra klubbarna i kommunen har samtliga fått sig tilldelat träningstimmar men för Annebergs del blir det alltså ingenting.

Nackdel att vara ägare till en fotbollsplan ?

Fritids argument för att inte ge Anneberg tillgång till konstgräset är att AIF äger sin idrottsplats Dalavallen. Att äga sin anläggning är Anneberg ensam om i kommunen och man  blir därför också den enda klubb som inte får tillgång till kommunens planer. Ett kännbart "straff" för en förening som under mer än femtio år satt en ära i att försöka klara sig själv i möjligaste mån och utan att ligga någon till last.

Ett handicap för Anneberg
.
Det är ju helt klart att tillgång till träning på konstgräs är ett mycket starkt skäl när det gäller att få ungdomar att söka sig till klubben. Att pulsa i snö på en bristfälligt skottad grusplan är inte någon höjdare jämfört med att kunna lira på en jämn och fin konstgräsplan.
Men sådan är situationen nu och det lär inte vara mycket vi inom föreningen kan göra åt detta. Kungsbacka Fritid har sin linje klar.

Rune A.