C-laget föll på mållinjen !

2009-10-02

För första gången på 40 år ställde Anneberg i år upp med ett C-lag i seriespel. Det blev en överraskande framgång när laget till slut belade en andraplats i serien.


Anneberg C - Särö U 8 maj. Marcus Raudsepp nickar in kvittering till 1-1.

Serien inleddes med match borta mot Väröbackas B-lag och Anneberg kunde ta sin förxta poäng genom att spela 3-3. Onsala hemma var nästa uppgift och här blev det en ganska otippad vinst med 1-0 i en match där Onsala hade det mesta av spelet. Av bara farten fortsatte C-laget att vinna borta över Löftadalen med klara 4-1.

Vinst mot ett av favoritlagen.
Därefter var det hemmamatch mot Särö som tippades vara en tänkbar seriesegrare. AIF kunde vinna en jämn historia med 3-2 efter underläge i halvtid med 0-1. Nästa match var borta mot Tölö och det blev en mycket dramatisk historia ! Efter 0-0 i halvlek tog Tölö ledningen. Anneberg kvitterade genom Peter Bengtsson men Tölö tog åter ledningen med 2-1. Peter B. kvitterade ännu en gång och med tre minuter kvar kunde Pjotr göra sin tredje balja för aftonen och ge AIF vinsten med 3-2 !

Ny vinst mot topplag !
Matchen mot Grimeton hemma kunde Anneberg vinna med klara 3-0 men den vinsten kom att räknas bort då Grimeton senare drog sig ur serien.
Kungsbacka IF räknades som en kandidat till seriesegern och när AIF mötte KIF hemma var det något av en seriefinal där AIF kunde vinna med 2-1 och ta sin sjätte raka seger.
Lerkil hemma var nästa övning och här kunde Anneberg vinna med klara 4-1.

Skadeproblem men vinst.
Nästa match blev en mycket spännade historia när man mötte Frillesås borta. Efter att ha haft ledningen med 2-1 i halvlek  kunde AIF hålla undan till  vinst med 2-1. Peter Bengtsson blev skadad och utbytt redan efter sju minuter och i slutet av matchen fick målvakten Dennis Ingman utgå sedan också han blivit skadad.

Hösten började bra.
Mot Väröbacka hemma började det trögt men efter 0-0 i halvlek kunde AIF vinna med 3-0 trots storspel av Väröbackas målvakt, Markus Blickander.
På grund av regn fick matchen mot Onsala spelas på Inlags konstgräs där Anneberg kunde vinna med 3-0 trots att Onsala hade väl så mycket av spelet. Nu hade AIF tagit tio raka segrar och den elfte raka kom i hemmamatchen mot Löftadalen där det sattes målrekord med 9-2 och där Peter Bengtsson också satte personligt rekord genom att göra sex mål !

Första förlusten.

Efter att ha spelat tolv matcher utan förlust kom första nederlaget borta mot Särö som vann med 4-3 efter en svängig match. Men i nästa match hemma mot Tölö blev det åter vinst, nu med 4-1 trots att Tölö stod för det mesta bollinnehavet. Men AIF gjorde målen ! 
I nästa match kom den andra förlusten för året när KIF, som ställde upp med ett mycket starkt lag, kunde vinna med 5-2.
Frillesås hemma blev en tämligen lätt match och vinst med 4-1 efter tre mål av Joakim Gunnarsson. 
Sista matchen för året var borta mot Lerkil där Anneberg kunde vinna med 2-0 efter en bra insats.

Strålande säsong !

Sammantaget en mycket, mycket bra säsong för vårt nykomponerade C-lag. En andra plats blev det det med samma poäng som serievinnaren Särö.
Vinst i skytteligan blev det för Peter Bengtsson som vann på 28 mål före Robert Kjellén Kungsbacka som hade 14. Joakim Gunnarsson blev fyra i skytteligan med nio mål.

Rune A.