U-laget slutade på femte plats.

2009-10-02

Efter att under större delen av serien varit med bland topplagen blev det till slut en femteplats för Annebergs U-lag.


Tofta B - Anneberg U 27 maj.  Johan Utas nickar in 4-0 på en hörna från Patrik Ribbfors.

U-laget inledde seriespelet mycket starkt genom att i första matchen vinna över Valinge med 4-0. Därefter blev det vinst över Lilla Träslöv med 4-1, över Tofta med 5-1 och över Lerkil med 5-3. Sedan kom en förlust med 0-3 mot Veddige, som ställde upp med ett ganska förstärkt  B-lag. Därefter blev det oavgjort 2-2 mot Kung Karl där Kungen kunde kvittera i slutminuten. Sedan kom två förlustmatcher på raken; borta mot Derome/Åskloster 0-3 och borta mot Glommen, som vann med 6-1.

Tre vinster på rad.
Men i nästa match blev det vinst över Rolfstorp/Skällinge med hela 5-1 och därefter ytterligare två segrar. Först mot Valinge på bortaplan, där AIF kunde vinna med 2-1 efter en tät och jämn match, och därefter vinst hemma över Lilla Träslöv med 5-3. Så följde en mållös match mot Tofta innan man mötte blivande seriesegrarna Lerkil som kunde vinna med 3-2 efter en ytterst jämn tillställning där Anneberg var i ledning med både 1-0 och 2-1 men där Lerkil till slut kunde vinna med 3-2.
I nästa match, som var hemma mot Veddige, kunde Anneberg ta en gruvlig revansch för nederlaget i vårmatchen genom att nu vinna med hela 7-0 !

Två självmål !
Kung Karl på bortaplan blev ingen rolig tillställning ! Efter att AIF haft ledning i paus med 1-0 kunde hemmalaget till slut vinna med 4-2 sedan AIF varit behjälpliga genom att göra två självmål !
I nästa match blev det oavgjort 2-2 mot Derome/Åskloster innan topplaget Glommen kom på besök. Den matchen var nog en av AIF:s allra bästa och det blev också vinst med 3-2.
I avslutningsmatchen borta mot Rolfstorp/Skällinge blev det dock storförlust med 0-6 sedan hemmalaget fått några enkla mål.
Det kan konstateras att Anneberg vunnit en match mot de tre topplagen Lerkil, Glommen och Rolfstorp/Skällinge

Ett mycket ungt lag.

Annebergs U-lag har verkligen levt upp till beteckningen utvecklingslag. I de flesta matcherna har man haft ett mycket ungt lag med sex, sju 15-åringar som ofta fått möta motståndare som ibland varit dubbelt så gamla och mycket rutinerade. Ändå har laget klarat uppgiften mycket bra och efterhand tappat respekten för sina mera garvade motståndare. När man så i flera matcher rullat boll till varandra och hållit igen med soloprestationer har det också gått allt bättre.

Tränare för U-laget har varit Chris Ericson och till sin hjälp har han haft Eva Jarl och Roger Lundgren.

Rune A.Anneberg U - Lerkil C 9 maj. Dom faller som käglor ! Navid Fard rullar in bollen i mål men målet underkänns för offside.