Bua B - AIF B 17 sept. 2006.

2006-09-17


Svängig match på Västkustvallen !

Andreas Olsson slår in en frispark i sista minuten av första halvlek och den utmärkte domaren Arben Tulla signalerar för mål.

Bua B - AIF B 6-4 (2-2).
  Det blev en målrik match AIF:s B-lag tog sig an Bua. Vid en vinst skulle Anneberg återta serieledningen från Veddige som på lördagen vunnit över Rolfstorp/Skällinge med hela 9-0.
   Nu lyckades AIF inte besegra Bua utan förlorade med tennissiffrorna 6-4 efter 2-2 i halvlek och efter att ha varit i ledning med 3-2 i början av andra halvlek.
Redan i den tredje matchminuten var det ytterst nära att AIF gjort 1-0 när Robin Gustavsson kom helt fri men slog bollen hårfint utanför vänstra stolpen.
     I stället blev det hemmalaget som kunde ta ledningen efter en kvart och två minuter senare kunde man också göra 2-0 sedan AIF-försvaret inte rensat undan utan försökt sig på lite våghalsiga uppspel.
  Det såg ändå ut som om AIF skulle kunna vända då man spelade sig fram ganska bra och skapade chanser. Efter 39 minuter fick Anneberg en frispark ca. 20 meter mitt framför mål. Niclas Lönn tog kvickt hand om bollen och slog in den till höger innan Bua hunnit att ställa upp muren. Sju minuter senare kom kvitteringen och också nu var det på en frispark från ungefär samma position som den förra. Andreas Olsson upptäckte att muren var felplacerad och lyfte helt sonika in bollen i högra krysset och så var ställningen jämn igen !

  I andra halvlek gjorde Andreas Olsson sitt andra mål när han fick på ett bra skott som gick in i vänstra krysset och AIF hade vänt 0-2 till 3-2 och spelet såg ut att stämma bra. Men så blev det lite virrigt i försvaret och en genomspringning på vänsterkanten gav utdelning och det stod 3-3 efter 21 minuter.
Någon minut senare kom också 4-3 och Bua såg ut som  vinnare igen.
  Men AIF kvitterade ännu en gång med en kvart kvar. Nu var det Linus Bodin som nickade över den utrusande målvakten och hoppet om poäng levde upp igen. Tio minuter före slutet kunde dock hemmalaget göra 5-4 och två minuter senare kom också 6-4 sedan AIF:s försvar vid båda tillfällena kommit på mellanhand.
  Lite onödig förlust kan man tycka. Gör man fyra mål ska det väl normalt räcka till seger, eller ...?Linus Bodin, liggande till höger, har just nickat in kvitteringen 4-4.Hörna för AIF slutet av matchen men domaren har upptäckt en ojusthet och blåser frispark för Bua.