Ullared anlägger konstgräs !

2008-11-12

Ullareds IK, som denna säsongen tog steget upp i Divsion fyra Elit, har nu fått ännu ett glädjande besked.


Ullared mot Anneberg den 2 juni 2005 då AIF förlorade med 0-2. I mitten syns målvakten Björn Nordberg.

Konstgräs på Hedevi !
Jomän, efter knappt ett år av förberdelser är det nu klart att Ullareds IK får en konstgräsplan. Efter att man haft mer eller mindre lösa tankar om att någon gång få tillgång till en sådan lyckades man komma så långt att det nu bara är några månader kvar innan föreningen kan gå ut på en nyanlagd plan.

Finansieringen är ordnad.

En kostnadskalkyl för denna nya plan togs fram och det visade sig att kalaset skulle gå löst på ca. 5 miljoner. En icke helt föraktlig summa för en klubb i division fyra men man har alltså lyckats att skrapa ihop detta beloppet.
Från Hallands idrottsförbund har man fått ett bidrag på en halv miljon och från Svenska Fotbollförbundet 250.000:-. När så Falkenbergs kommun i veckan beslöt att skjuta till 1,5 miljoner började det hela att gå i lås. Men, men utan ett på orten verkande företag hade det nog inte blivit en realitet. Icke helt obekanta GeKås hystade generöst upp inte mindre än tre miljoner och därmed var saken klar ! Inte utan att man kunde önska sig en sådan sponsor !

Ordföranden den drivande kraften.

Ullareds IK:s ordförande, Boris Carlsson är den som drivit projektet och lagt ner ett stort arbete för att få drömmen förverkligad. Föreningens medlemmar kommer också att bidraga och har tecknat sig för 500 arbetstimmar på den nya arenan.

Färdigt till vårsäsongen.
Man räknar med att  kunna ta den nya planen i bruk redan till våren under förutsättning att det blir en normal vinter så att man kan göra klart grundarbetena så fort som möjligt. Till anläggningen av själva konstgräset kommer man att anlita experter från Holland.
Det är bara för oss i Anneberg att lyfta på kepsarna och gratulera till framgångarna ! Om nu inte Ullared rakar iväg alltför snabbt i seriesystemet ska vi väl kanske snart få tillfälle att återknyta bekantskapen. Senast vi hade nöjet att spela på Hedevi var den 2 juni 2005 då vi för övrigt fick stryk med 0-2. Men ännu hellre minns vi mötena 2003 och 2004 då vi vann på Hedevi med 2-1 resp. 4-3.

Rune A.Ett betydligt trevligare minne ! Bilden är tagen på Hedevi efter matchen  den 14 maj 2004 då Anneberg vann med 4-3 efter segermål i sluminuten.