Ännu en ändring av kvalspelet !

2008-10-17

Det blev ytterligare  ett avsnitt i kvalföljetongen om vilka lag som ska få kvala till division fyra Halland.


Möte i besvärsnämnden.
I dag, fredag 17 okgtober hade Svenska Fotbollsförbundets besvärsnämnd möte i Stockholm för att behandla den överklagan som inkommit från Lidhults GoIF.
Överklagan gällde det beslut som SFF fattat och som gick ut på att Lidhult inte skulle få deltaga i kvalet utan att den platsen istället skulle gå till HÅFF. 

Lidhult fick rätt.

Besvärsnämden beslöt vid sitt möte idag att protesten från Lidhult skulle godkännas och att Lidhult därmed skulle få deltaga i kvalspelet medan HÅFF degraderas till division fem.

Nytt spelprogram.

Anneberg och Oskarström har ju redan mötts med resultatet att Anneberg på sin hemmaplan vann med 1-0. Nästa match går redan i morgon.lördag 18 oktober, och spelas på Esperedsvallen i Oskarström mellan hemmalaget och Lidhult.
Den tredje matchen spelas mellan Lidhult och Anneberg och går på Lidhults hemmaplan, Lomövallen, söndag 26 oktober kl. 14.00.

Bittert för HÅFF.

Naturligtvis är utgången av denna segdragna tvist en stor motgång för HÅFF och vi kan mycket väl föreställ oss hur det måste kännas när det så länge pendlat mellan hopp och förtvivlan. HÅFF hade ju från början en kvalplats klar efter att ha spelat oavgjort 3-3 mot Lidhult, men Hallands Fotbollförbund menade att man i den matchen avvänt en icke registrerad spelare, något som alltså även Svenska
Fotbollförbundet till slut också ansåg.
HÅFF:s ordförande, Arne Johansson, har lagt ned mycket tid och arbete i denna saken men fick alltså inte någon lön för mödan.
Det blir till att satsa på att ta hem femman nästa säsong !Rune A.