AIF B - Långås B 16 aug. 2003

2003-08-16


Uddamålsförlust i jämn match.

Mycket nära att AIF utjämnat i slutet av matchen.

AIF B - Långås B 2-3 (1-1)
AIF började bäst och hade ett flertal chanser i inledningen utan att få någon utdelning.
I stället var det gästerna som tog ledningen efter 33 minuter sedan det blivit lite väl öppet i hemmaförsvaret. Men visst var väl målskytten offside, eller ... ?

Dessförinnan hade Andreas Palmkvist i AIF-målet fått göra en svettig räddning på ett närskott. Sex minuter senare utjämnade Fredrik Handberg sedan han först fått på ett skott som målvakten klarade. På returen visade Handberg prov på sin energi och förmåga att inte ge sig och han lyckades också få in bollen trots hårdhänt uppvaktning.
Strax efter detta kom Mikael Malm fri men målvakten gjorde en mycket bra räddning.

Andra halvlek var fem minuter gammal när Långås fick straff i en situation som inte verkade ojuste utan där det såg ut som kamp om bollen. Men straffen gick i alla fall i mål till 1-2.

Långås fortsatte att rulla boll och skapade en hel del chanser och i den 22:a minuten fick man också sitt tredje mål.. Palmkvist i målet räddade först men på returen var han ställd på en nick från nära håll.

AIF tog över mera av spelet och var ytterts nära att näta. AIF:s tränare, Lars Borslöv, som gjorde speldebut i denna matchen, såg att målvakten stod lite långt ut och slog en välavvägd lobb som tog i ribban och studsade ner på mållinjen. Där fanns Christian Hjalmarsson på plats och stötte påpassligt in 2-3.
Nu var det AIF som dominerade och hade flera chanser varav Handberg hade den bästa efter en hörna. Det ville sig dock inte utan Långås kunde hålla undan och ta tre poäng efter en match som bjöd på bra spel och där resultatet mycket väl kunde blivit det omvända.