Nu börjar höstomgången !

2008-08-01

Efter en dryg månads uppehåll sedan sista vårmatchen den 28 juni, är det nu dags för Anneberg att starta den andra halvan av serien. Första höstmatchen är mötet med Rolfstorp/Skällinge hemma på Dalavallen måndag 4 augusti.


Vårsäsongens sista mål för Anneberg. Bilden är från matchen Träslövsläge - AIF och visar hur Henrik Olsson, nr. 5, faller på knä efter att ha nickat in utjämning till 2-2 ! Lägets försvar deppar !

Endast fyra pinnar på tre matcher.
Det blev ju en halvdan avslutning på vårsäsongen för AIF:s del. Förlust med 1-3 mot Veddige hemma 18 juni, därefter vinst med 2-1 borta mot Bua och så i sista matchen oavgjort 2-2 mot Träslövsläge på Ankarvallen. Fyra poäng alltså på de tre senaste matcherna men man kunde ändå gå till sommarvila som serieledare med tre poäng till godo på tvåan Galtabäck.
Nu väntar Rolfstorp/Skällinge på Dalavallen.
Måndag 4 augusti kl. 19.00 är det dags för nya tag när höstomgången inleds för AIF:s del. Motståndare i premiären är Rolfstorp/Skällinge som för närvarande ligger på sista plats i tabellen. När AIF mötte R/S i våras på Skällinge IP vann Anneberg med 2-0 efter ett nickmål av Henrik Olsson och ett mål på straff av Dennis Sjöstedt.Rolfstorp/Skällinge - AIF 26 april 2008.
Niklas Karlsson slår en högerhörna och Henrik Olsson nickar in 1-0 via ribbans underkant. Henrik är skymd av nr. 18.Rolfstorp/Skällinge - AIF  26 april 2008.
Dennis Sjöstedt gör 2-0 på straff. Målvakten Andreas Langenbach går åt rätt håll men når inte bollen. Detta var alltså senaste gången AIF målade mot R/S.Rolfstorp/Skällinge ligger alltså på sista plats i tabellen och ska nu på bortaplan möta topplaget Anneberg som väl ska greja detta hur lätt som helst ... eller ? Räcker väl med att gå på halvfart och ändå ta full pott ?! Inte ska väl bottenlaget som gjort endast elva mål på tolv matcher, orka med att slå Anneberg ?

Varning för underskattning !

Då ska man betänka följande: Topplaget Galtabäck mötte som storfavoriter R/S i sista vårmatchen 1 juli men i stället för en väntad seger för Galtabäck blev det nu förlust med 1-2 sedan hemmalaget tagit ledningen efter 12 minuter och säkrat en 2-1-seger i slutminuterna.Vidare spelade R/S på fredag 25 juli en träningsmatch mot Tofta och vann övertygande med 3-1 för att tre dagar senare knappt förlora mot Valinge. Verkar alltså som om laget är på gång efter en tung vårsäsong.

Förlust vändes till seger !

Mera tändvätska har man förmodligen också fått efter att matchen mot Bua, som R/S förlorade med 2-8, har ändrats så att R/S blir vinnare med 3-0 eftersom Bua använt en spelare som var avstängd. I stället för att, som det såg ut efter vårsäsongen, vara helt utan poäng,har man nu skrapat ihop sex pinnar och självförtroendet har naturligtvis ökat.
Så, än en gång: Vilja och energi kan försätta berg...
liten tuva stjälper ofta stort lass.... osv. Varning är härmed utfärdad !!

Rune A.