Anneberg vann Löftadalscupen !

2008-07-27

Löftadalscupen blev en perfekt arrangerad tillställning som gick av stapeln i strålande högsommarväder på Löftavallens välskötta anläggning.
Att Anneberg med ett blandat A/B-lag lyckades vinna cupen gjorde ju inte saken sämre !


Väröbacka hade inte så många målchanser mot AIF. Här en av de bättre efter en hörna i första halvlek.

Annebergs första match gick mot ett för dagen ganska blekt Väröbacka och AIF kunde vinna med 3-1 efter 1-0 i halvlek. Robin Gustavsson gjorde 1-0 i den sjätte minuten av första halvlek och i andra halvlekens femte minut kunde Niklas Karlsson öka på till 2-0 på en rökare från 15 meter. Klas Gustavsson kom loss i mitten och gjorde 3-0 åtta minuter senare. Med fyra minuter kvar av matchen kunde Värö reducera till 1-3 genom Reine Dragstedt.Niklas Karlsson, till vänster utanför bild, drar på ett skott som går in vid vänstra stolpen till 2-0 för AIF.Klas Gustavsson gör 3-0 till AIF i andra halvlek.Mållöst mot hemmalaget Löftadalen.
Matchen började med att Löftadalen, som lag från division sex, fick en straff som kompensation och man hade alltså chansen att ta ledningen. Men en viss herr Turunen i AIF-målet ville annorlunda och lade helt enkelt rabarber på stramaren som gick vid hans vänstra stolpe.

Löftadalen hade flest chanser.

Anneberg gjorde inte någon av sina bättre föreställningar utan det var hemmalaget som under första halvlek hade de bästa möjligheterna. AIF:s bästa chans kom på straff i tionde minuten, sedan Peter Bengtsson blivit nerdragen. Klas Gustavsson lurade målvakten åt vänster men slog bollen klockrent i högra stolpen! I stället var det hemmalaget som spelade sig fram till klara målchanser. Vid två tillfällen ställdes AIF:s målvakt helt solo med fria motståndare men vid båda tillfällena visade han sin kapacitet och räddade. En ledning för Löftadalen med tre mål efter första halvlek hade inte varit på något vis oförtjänt.
I andra kom AIF:s spel igång lite bättre men det var först i slutet av matchen som man fick till något ordnat spel. Några mål blev det dock inte utan matchen slutade mållös.Det var först i slutet av matchen som Anneberg fick till några rejäla chanser. Här en högerhörna från Niklas Karlsson som når Henrik Olsson men skottet går över.Ny målchans för Anneberg men Klas Gustavssons nick går över ribban.Final mot Frillesås Bandy !
Anneberg och Löftadalen hamnade båda på fyra poäng och med samma målskillnad efter gruppspelet, men AIF hade fler gjorda mål och gick till final.
Finalen spelades mot Frillesås Bandy som har ett lag med flera mycket duktiga fotbollsspelare från högre divisioner.
Jämn första halvlek.
Det blev en ganska jämn historia där dock efter hand Anneberg tog hand om spelet. Frillesås fick starta med en straff men chansen förvaltade dåligt genom att straffen gick utanför vänstra stolpen.Första halvlek slutade mållös trots att det fanns gott om chanser åt båda hållen.
I andra tog AIF över allt mer men det dröjde tills det återstod ca. tio minuter  av matchen innan det var dags för 1-0. Målet gjordes av backen Fredrik Handberg och var hans första mål i Annebergs A-lag.Fem minuter snare kunde Joakim Gunnarsson fastställa slutresultatet till 2-0 med långskott i vänstra krysset.Frillesås målvakt räddar framför Magnus Mannila i slutet av första halvlek.Frillesås Bandy tar emot sitt pris som cupens andralag.Annebergs lagkapen, Niklas Karlsson, tar emot segerpokalen.Laget som vann Löftadalscupen !Två veteraner på bänken ! Lars-Olof Eliasson, som varit fotbollsdomare i 44 år och Uno Andersson som varit verksam i Annebergs IF under nästan sextio år !