Väröbacka har det motigt.

2008-06-06

Väröbacka hade före dagens match tagit endast en seger och var i stort behov av poäng för att inte bli för långt efter.


Väröbacka - Veddige 1-4 (1-3).
Veddige fick en mycket lyckosam start och kunde göra mål redan i andra matchminuten. En forward kom loss på vänsterkanten och gjorde tämligen enkelt 1-0 vid bortre stolpen.
Tre minuter senare var det mycet nära att Värö utjämnat men bollen gick millimetern utan för vänstra stolpen och i stället gjorde Veddige sitt andra mål i tionde minuten. Också detta mål kom från vänsterkanten och var nästan en kopia av det första. Det föreföll som om väröförsvaret vid båda tillfällena var säkra på att en offsideavblåsning skulle komma vilket det inte gjorde.Nära att Värö utjämnar till 1-1  i femte minuten.Men Värö gav inte upp och man hade faktiskt sex hörnor under första halvtimmen medan Veddige hade två. I den 28:e minuten kom belöningen när man kunde reducera till 1-2 och man såg ut att få lite mera stadga i spelet. Men endast tre minuter efter detta kunde Veddige öka på till 3-1 vilket blev halvtidsresultatet.Värö hade en del bra försök men avsluten blev inte så bra.När Värö gjorde 1-2 i 28:e minuten såg det ljusare ut men Veddige återtog kommandot genom att göra
3-1 tre minuter senare.Veddige fortsatte att dominera i andra halvlek och man rullade boll riktigt vackert och bevakade sin ledning. Efter 35 minuter avgjordes matchen definitivt när man gjorde 4-1.
Värö försökte nog men hade inte så många möjligheter och laget har uppenbarligen problem med att hitta målet. Det har blivit endast nio mål på åtta matcher vilket talar sitt tydliga språk och som så ofta för ett lag i uppförsbacke blir det mest stolpe ut.
Veddige däremot kommer nog att ta sig uppåt i tabellen vad det lider.Rune A.