Frillesås - AIF 28 maj 2003

2003-05-28 17:10


Första nederlaget för Frillesås !

Mattias Gustavsson, med uppsträckt arm till vänster om stolpen, gör 3-0 till AIF med en klackspark ! Till höger i bild signalerar Andreas Eriksson mål medan frillesåsbacken (nr. 11) ser ut att deppa !

 

Frillesås – AIF 0-3 (0-0)
Anneberg kom till Frillesås för att möta de hittills obesegrade serieledarna. En vinst för hemmalaget hade inneburit att avståndet till AIF hade blivit hela fem poäng medan gästerna vid vinst hade tagit över serieledningen åtminstone tillfälligt.

Frillesås började bäst och hade också några bra chanser till att ta ledningen Man slog många höjdbollar in mot mitten men AIF-försvaret tog hand om det mesta och samarbetet mellan Jonas Carlsson i målet och försvaret fungerade bra och Jonas gjorde vid flera tillfällen resoluta ingripanden och uppträdde med pondus och självförtroende.

Men också AIF hade några ganska rejäla målchanser och närmast var väl Robert Lindgren vid en situation där bollen gick som i ett flipperspel i hemmalagets försvar. Fredrik Magnusson och Peter Bengtsson på kanterna kom också bra fram men det saknades riktigt vassa avslut. AIF tog över initiativet mot slutet av första halvlek och det verkade som om hemmalaget hade mattats något.

Andra halvlek inleddes med att AIF pressade på ganska ordentligt och Frillesås fick ett tag bara slå ifrån sig men backlinjen var duktiga på att hålla rent och man satsade också rejält och ibland var det kanske lite i överkant. Efter ca. fem minuter fick Peter B. ta emot en våldsam tackling som mera hörde hemma i en ishockeymatch och frågan är väl om inte ett rött kort varit befogat. Nu blev det dock bara varning och Peter kunde strax efteråt ta revansch när han kunde helt fri slå in ledningsmålet efter att Daniel Johansson gjort ett strålande förarbete.

Nu hade AIF en mycket bra period och Niklas Olsén som hela tiden varit en plåga för Frillesås mittförsvar kunde slita sig loss och iskallt pricka in tvåan.

Mattias Gustavsson bytte av Dana och AIF fortsatte att skapa tillfällen men hemmalaget hade ingalunda gett upp även om det såg ut som man började att tröttna en aning. I den 38:e minuten fick Gusten ett utmärkt friläge och var ytterst nära att sätta dit 3-0 men blev fälld i skottögonblicket och här skulle det kanske varit en straff. Ett par minuter senare fick Gusten en ny chans och nu satte han trean genom att elegant klacka in bollen och därmed var matchen vunnen.

Mot slutet hade Frillesås ett par mycket vassa chanser varav den farligaste var ett ribbskott och dessutom fick AIF-målvakten göra några kvalificerade räddningar.
Som helhet en match där Anneberg uppträdde som ett lag där alla gjorde sitt bästa och där ingen föll ur ramen. Denna matchen visade än en gång att när alla är taggade och går in för uppgiften är AIF ett lag som kan slå alla i serien.

Domare, Per Åstrand,dömde bra. Möjligen var ovan nämnda straffsituation en aning tveksam även om det säkert finns olika åsikter om detta beroende på vilket läger man befinner sig i !