Tölö - AIF 9 juni 2003

2003-06-09 16:50


Oavgjort i derbyt.

Tölös målvakt stoppar ett AIF-anfall.

 

Tölö – AIF 1-1 (0-0)
Tölö som förlorat sin senaste match mot Särö ville nu visa att man fortfarande var ett lag i toppen av serien. Det blev en match i högt tempo med många målchanser åt båda hållen.

AIF:s första målchans hade Peter Bengtsson som på ett inlägg från Fredrik Magnusson fick till en mycket bra nick men målvakten gjorde en enastående räddning och lyckades tippa till bollen hörna. Anneberg hade en mycket bra period och pressade tilbaka Tölö men hemmalaget kontrade mycket farligt oftast genom Brillman som är mycket snabb och som springer på allt och det var också han som låg bakom de flesta farligheterna.

I andra halvlek inledde AIF bra dock utan att få till några riktigt öppna chanser.
I stället blev det Tölö som kunde göra 1-0 på ett inlägg från vänster som nickades in av Brillman. Detta gav givetvis hemmalaget råg ryggen och det skapades en hel del chanser. Så småningom tog emellertid AIF tag i spelet igen och genom att gå ner på en trebackslinje och flytta upp Christian Ericson fick man tryck på hemmalaget.

Mattias Gustavsson hade en nick hårfint över i 20:e minuten innan Niklas Olsén på ett fint inlägg från Fredrik Magnusson från nära håll kunde nicka in kvitteringen. Strax efter hade Olsa ännu en chans där man trodde att det skulle bli mål men målvakten gjorde en reflexräddning på Olsas närskott.

Tölö fortsatte med sitt kontringsspel och hade ett par fina lägen och nu var det mycket kämpa från båda lagen. Med ca. en kvart kvar blev Chris frispelad och satte bollen i nät men målet blev underkänt för offside. Den avblåsningen var nog inte helt korrekt utan Tölö hade två man på fel sida med god marginal .

Som helhet en riktig derbymatch med mycket ge och ta i högt tempo men utan något direkt skönspel och oavgjort var väl heller inte orättvist.
Trots att det var ett ställningskrig genom hela matchen kunde det mycket väl blivit flera mål. Chanser saknades inte. AIF var kanske lite mer omständliga i sitt spel medan Tölö smällde på ordentligt och chansade på långa bollar på kanterna där man har ett par snabba yttrar som ställde till det för AIF-försvaret.

Annebergs anfallsspel är ju mycket beroende av Niklas Olsén och det var tydligt att hans rykte som målskytt var känt av hemmalaget. Han var hela matchen utsatt för hårdhänt bevakning men lyckades trots detta komma loss och slå in kvitteringen.

Oskar Lindberg hade en del hårda dueller men fick utgå efter skada och ersattes av Kenny Johansson som tog för sig ordentligt mitten. AIF:s försvar fick hela tiden vara vaksamma på Tölös snabba kontringer men för det mesta lyckades man hålla undan på ett bra sätt.

När det gäller domarinsatsen av Larry Herbertsson kan man kanske ha ett och annat att anmärka på och det är klart att ett bortdömt mål sätter sinnena i rörelse. Men att bedöma om en sitution är offside eller inte är inte det lättaste för en domare. Domaren använde också det gula kortet flitigt och kanske kan man tycka att det väl ofta var AIF-arna som blev straffade.