Valinge - AIF 26 juni 2003

2003-06-26 08:40


Storspel av Valinges målvakt.

Resultatlös hörna för AIF i första halvlek.

 

Valinge - AIF 1-3 (0-2)
Anneberg kom till Ljungavallen för att få revansch för det "halva nederlaget " I premiärmatchen då Valinge luggade AIF på två poäng genom att spela oavgjort 2-2.Det blev en match i ganska bra tempo med många chanser åt båda hållen men där AIF dominerade för det mesta. Efter 12 minuter nickade Mattias Gustavsson in gästernas första mål på ett perfekt inlägg från Chris Ericson.Ytterligare chanser kom på löpande band.

AIF fick en frispark för hands en meter utanför straffområdet och Fredrik Magnusson som har löd i vänsterdojan drog på en kanon runt muren men målvakten gjorde en verklig störtdykning och lyckades tippa bollen utanför sin högra stolpe,

Valinge stack emellan med kontringar och man fick också till en del skott på mål även om de flesta gick utanför. Men ofarliga var man inte och AIF-försvaret fick bekänna färg men klarade det alldeles utmärkt.
AIF hade en utmärkt chans när Per Gillberg spelade fram Daniel Johansson som fick på ett skott som gick millimetern utanför och där målvakten varit chanslös om bollen gått innanför.

Efter ca. 35 minuter fick Andreas Eriksson som dittills varit mycket duktig på mittfältet utgå sedan han fätt en knäskada. Daniel Helgesson byttes in och hade inte varit inne mer än några minuter när han blev frispelad av Niklas Olsén och behärskat kunde slå in 2-0. Detta var Daniels andra mål på de två senaste matcherna då han ju gjorde ett mål i cupmatchen mot Glommen.

Ledningen med 2-0 i halvlek kändes ju någorlunda säker med tanke på att AIF också varit spelmässigt i överläge. Det dröjde dock inte mer än fem minuter I andra halvlek innan Valinge reducerade till 2-1. Det var ett skott som tog i en spelare och ändrade riktning vilket gjorde att Jonas Carlsson i målet blev helt ställd på ett skott som han säkert annars hade tagit.

Mattias Gustavsson återställde ordningen 10 minuter senare genom att forcera in 3-1 sdan målvakten blivit solbländad och inte fått undan bollen efter en nick . Nu radade AIF upp chans på chans och hade inte Valinges målvakt Jimmy Larsson,storspelat kunde det utan vidare blivit fyra, fem mål . Åtminstone fem helt klara frilägen hade man utan att få in bollen. Niklas Olsén var ensam med målvakten två gånger, Mattias Gustavsson likaså. Fredrik Magnusson gjorde en rusch på 50 meter och man trodde att det var ett givet mål men även den chansen klarade målvakten.

Daniel Helgesson blev fri i straffområdet men istället för att skjuta själv slog han en utsökt passning till Fredrik Magnusson som kastade sig fram och nickade bollen i högra stolpen. Kunde blivit årets mål !

Valinge gav aldrig upp och hade också några vassa chanser där Jonas Carlsson i målet fick visa vad han kan när det gäller. Hela försvaret ska för övrigt ha beröm för att det blev tre poäng denna afton på idyllen Ljungavallen . Att hemmalaget inte vunnit någon match hittills i året s serie verkar helt otroligt med tanke på den insatsvilja och det spel som laget visar.AIF har fått en frispark strax utanför straffområdet. Fredrik Magnusson slår den hårt vid vänstra stolpen men målvakten gör en mycket bra räddning.

 


Valinges målvakt, Jimmy Larsson, var stundtals som en vägg och räddade sitt lag från ett större nederlag.