AIF - Ullared 22 aug. 2003

2003-08-22 18:20


Stort spelövertag för AIF men inga mål

AIF hade ett otal målchanser som här ....

 

AIF - Ullared 0-0
Ullared var tvungna att ta poäng i denna matchen för att inte helt släppa chansen till den serieseger som många förväntar sig att laget ska lägga beslag på. Nu blev det delad pott och en pinne och avståndet till Anneberg förblev oförändrat sju poäng.

Att Ullared var nöjda med utgången var inte att ta miste på och sällan har man väl sett gladare miner hos ett lag som gått mållöst från plan !

Matchen startade med att hemmalaget öste på i högt tempo medan gästerna mest fick försvara sig och det gjorde man bra med ibland hårda tag. Redan i tredje minuten fick Daniel Johansson en kraftig smäll och blev liggande en stund. Han kom dock snabbt tillbaka och hade efter åtta minuter ett friläge där dock skottet gick över.

Minuten senare kom Niklas Olsén fri i mitten men målvakten Björn Nordberg visade sin klass och räddade. Dana hade återigen ett bra läge men sköt över.

AIF hade sex hörnor men ingen gav någon riktigt öppen målchans mycket beroende på att målvakten dominerade stort och agerade över hela straffområdet. Den bästa chansen hade nog Kenny Johansson som efter ett pass från Dana sköt tätt utanför högra stolproten. Överhuvudtaget verkade AIF:s anfallare ha lite väl stor respekt för gästernas målvakt men hemmalaget förde hela tiden spelet och Ullared hade inte ett enda skott på mål under första halvlek.

Vid ett tillfälle skrek man på straff när Chris Ericson tacklat en aning hårt men frågan är väl om inte Ullared skulle haft en utvisning strax efteråt då Chris med full kontroll över bollen blev rejält kapad bakifrån. Domaren Daniel Johansson, som för övrigt gjorde en bra match, såg händelsen men friade.

I den andra fortsatte AIF att pressa på och Chris Ericson hade en jättechans i åttonde minuten men fick skottet över. Två minuter senare kom Dana loss och givet mål trodde man, men återigen var målvakten i vägen och räddade med en otrolig benparad. Ullareds första skott på mål kom efter tretton minuter i andra halvlek och det säjer ju en del om vem som förde matchen !

När det gått 18 minuter kom Dana loss och hade raka spåret då han blev fälld med straff som följd. Robert Lindgren, som är AIF:s straffläggare och som hittills inte missat någon, sköt hårt och bestämt intill målvaktens vänstra stolpe men Björn Nordberg i målet gick åt rätt håll och räddade.

Nu var det stundtals spel mot ett mål och både Mattias Gustavsson, som bytt av en lätt skadad Niklas Olsén, och Dana hade frilägen men inget ville sig utan gästerna kunde med en del tur och även med en viss skicklighet hålla undan. I matchen sista minut kom Ullareds andra skott på mål men det strök ribbans överkant och AIF-målvakten behövde inte ingripa.

Annebergs försvar upträdde mycket säkert hela matchen och släppte inte till några blottor och att släppa igenom endast två skott mot det egna målet under en hel match vittnar ju om stabilitet....eller här, där Per Gillberg är nära att hinna före backen och där målvakten Björn Nordberg för ovanlighetens skull kommit på mellanhand.

 


Robert Lindgren slår en välplacerad straff men Björn Nordberg gör en makalös räddning vid sin vänstra stolpe ...

 


... och han kan smila förnöjt när han lämnar buren denna afton ...