Vintercupens tredje omgång

2005-03-12 16:20


Anneberg - Särö 1-3(1-2)

Särö tog ledningen innan matchstart på den straff som man fick som extra förmån i och med att man mötte ett lag från en en division högre.
Planen var mycket blöt och tungsprungen och det var svårt att få till något ordnat spel utan det blev många missade passningar och misslyckade uppspel.
Efter sju minuter kvitterade AIF till 1-1 genom Henrik Berndtsson efter pass från Christian Damm och AIF hade nu ett visst övertag i spel men några fler mål fick man inte till. I stället kunde Särö återta ledningen igen efter en halvtimma sedan AIF:s målvakt Jesper Nordin först räddat ett friläge men fått ge sig på returen.

Andra halvlek var ganska jämn och Särö som ju redan före matchen var klara för final kunde bevaka sin ledning trots att hemmalaget var mera på offensiven än i första halvlek.
När det så återstod en halv minut kunde Särö definitivt avgöra genom att slå in 3-1 och ta sin tredje raka seger i vintercupen.

Målskyttar för Särö var Johannes Källkvist, Henrik Claesson och Patrik Andersson.KBI - Väröbacka 6-4(4-2)

KBI - Väröbacka.
Väröbacka reducerar till 1-2 på straff.

 

Inte mindre än tio mål blev det i denna matchen där KBI tog ledningen på sin bonusstraff. Det var tränaren själv, Ulf Dohn, som mycket säkert prickade in ledningsmålet och sedan gick det endast tre minuter innan KBI också gjorde 2-0.

Värö hade svårt att spela sig fram till några målchanser men man kontrade bra och i 10:e minuten var en forward igenom men blev fälld och på straffen blev det reducering till 1-2. Kvitterigen kom en kvart senare och återigen var det på en snabb kontring. I 37:e minuten gjorde KBI 3-2 och två minuter senare gjorde man också 4-2 efter ett missförstånd i försvaret som ledde till ett självmål.

Andra halvlek började Väröbacka bäst och reducerade redan efter sju minuter till 3-4 och hade också chanser till kvittering. I stället kunde KBI öka på till 5-3 med 20 minuter kvar. Två minuter senare kunde Väröbacka närma sig igen genom att göra 4-5 innan KBI fastställde slutresultatet till 6-4 i 32:a minuten.

Det var ytterst nära att KBI tagit sig till final på Annebergs bekostnad. AIF hade efter sin match fyra poäng och 7-7 i målskillnad. KBI kom också upp i fyra poäng men med målskillnaden 7-8. Hade KBI gjort ytterligare ett mål hade man fått 8-8 i målskillnad och passerat Anneberg på fler gjorda mål.

Väröbackas mål gjordes av Stellan Berntsson två, Mikael Johansson och Niklas Karlsson.
Målskyttar för KBI var förutom den redan nämnde Ulf Dohn också David Selfors och Stefan Linders med två var medan ett var självmål.

Resultaten i gruppspelet:
Väröbacka - Särö 2-4 (0-4)
Anneberg - KBI 1-1 (0-1)

KBI - Särö 0-3 (0-0)
Anneberg - Väröbacka 5-3 (2-2)

Särö - Anneberg 3-1 (2-1)
KBI - Väröbacka 6-4 (4-2)

Tabellen efter gruppspelet
Särö 3 3 0 0 10-3 9
Anneberg 3 1 1 1 7-7 4
KBI 3 1 1 0 7-8 4
Väröbacka 3 0 0 3 9-15 0

Särö och Anneberg möts i finalen på torsdag
17 mars 18.30KBI - Väröbacka
KBI tar ledningen på sin bonusstraff genom tränaren Ulf Dohn.